Sammen Går Vi På Banen

Året 2020 blev skudt i gang med opstart af et pilotprojekt i ´Sammen Går Vi På Banen´– med støtte fra Trygfonden på 3 millioner kroner var fundamentet for at tage de næste store skridt en realitet.

10 unge mennesker startede i pilotprojektet med afsæt i en lille intern event. Energien og spændingen var stor for os alle, men vi sad med en rigtig god følelse. Grundet COVID-19 restriktioner var vi tvunget til at afvikle vores borgerinteraktionen online helt frem til juni måned. Stor ros til deltagerne for at holde et stort engagement. Forløbet for deltagerne blev afsluttet med en udtalelse og en plan for fremtiden.

Fra deltagerne har vi modtaget positiv feedback – trods Corona-forhold har det været en positiv oplevelse for dem, og størstedelen har fået vendt deres liv i en mere positiv retning. Det betyder derfor, at vi i pilotprojektet fik skabt stærke ambassadører for FCM Samfund, og i 2021 kommer vi til at arbejde med at skabe konkrete ambassadørroller for tidligere deltagere.

I forlængelse af pilotprojektet afholdte vi et kick-off event med det formål dels at starte to nye hold op i ’Sammen Går Vi På Banen’ i henholdsvis Ikast og Herning og dels at skabe yderligere opmærksomhed omkring CSR-indsatsen i FCM Samfund.

Vores partnerne Vestjylland Forsikring, Rationel, ALPI og DK Company var alle til stede til kick-off eventen og fik muligheden for at møde repræsentanter fra kommunerne, som hjælper os med projektet i dagligdagene.

Mere information om ´Sammen Går Vi På Banen´ kan findes her.

Christian, som er tidligere deltager fra pilotprojektet, har fornyligt besøgt FCM Samfund og de igangværende unge mennesker, for at fortælle om sine oplevelser med forløbet. Christian har igennem FCM Samfund indgået i et talentforløb med henblik på at blive byggerådgiver og har fornyligt fået et job ved Eurodan. Fantastisk udvikling!

Vi har lige nu 23 unge mennesker i gang med ’Sammen Går Vi På Banen’.

FCM SAMFUND JULEGAVER

Et andet CSR-projekt i FCM Samfund er udlevering af julegaver. Igen i år har FCM Samfund udleveret rekordmange julegaver til børn og unge fra familier, som er økonomisk trængte i vores region. Det er nu fjerde år i træk, at julegaverne blev udleveret og i 2020 modtog 275 familier julegaver fra FCM Samfund med støtte fra en række partnere.

FCM Samfunds arbejde med uddeling af julegaver har til formål at hjælpe familier i en økonomisk trængt situation omkring jul. Målet er at give så mange børn og unge som muligt adgang til en fodboldklub, hvor man møder stærke sociale relationer og fællesskaber – her møder man nye venner og bidrager til et stærkt lokalt miljø.

FC Midtjylland spillere, bestyrelsesmedlemmer, unge mennesker fra FCM Samfund, personale og forretningspartnere har i fællesskab bidraget til den praktiske udlevering af julegaverne. Julegaverne indeholder træningstøj, sportstasker, fodbold støvler alt sammen fra Nike, Arbejdernes Landsbank håndklæder, SportMaster drikkedunk og en billet til en 3F Superligakamp og vigtigst af alt, muligheden for et års gratis medlemskab og kontingent til en lokal fodboldklub.

I samarbejde med DGI kan den lokale klub søge om tilskud til kontingentet, så hvert enkelt barn har mulighed for at deltage i den lokale klub, møde venner og være en del af et lokalsamfundet og fællesskabet i fodboldklubben.

FC MIDTJYLLAND FANS

Da Corona-pandemien ramte Danmark i marts 2020, blev FC Midtjylland og de øvrige klubber i den bedste danske fodboldrække nødt til at lukke dørene for tilskuere i flere måneder. Det betød, at klubbens trofaste sæsonkortholdere og fans ikke kunne komme på MCH Arena i en længere periode.

FC Midtjylland tilbød selvfølgelig kompensation og pengene retur til dem, der havde købt et sæsonkort – samtidig fik de dog også muligheden for at donere det resterende beløbet til FCM Samfund. Denne mulighed valgte størstedelen af sæsonkortholderne, og i alt blev 1,3 millioner kroner doneret til FCM Samfund. Kæmpe respekt og overskud – tusind tak.

CHAMPIONS LEAGUE TRØJER

Alle FCM-spilletrøjerne fra kampen mod Liverpool, ”match worn & signed”, blev sat til salg på en online auktion efter kampen. I alt blev trøjerne solgt for 72.574 kroner. Alle pengene går til FCM Samfund.

SPILLERNE DONERE PENGE TIL FCM SAMFUND
Udover at have meldt sig som frivillige til gaveuddeling, har spillerne også valgt at donere 1.000 kr. for hvert mål scoret i oktober, november og december! Det blev i alt til 32 mål - pengene er blevet brugt til julegaver.

STØTTE FRA PARTNERE

2020 har bekræftet os i, hvor meget vi har brug for hinanden. Hvor meget det betyder at have nogen tæt på i livet. Og det har været et år, hvor mange har vist et stort engagement og en villighed til at gå en ekstra mil for at hjælpe andre. Det har været både rørende og opløftende at opleve.

Vi har i FCM Samfund har som mange andre – skulle omstille os og tænke i nye baner for, at vores projekter og indsatser kunne fortsætte.

En stor af den hjælp kommer fra vores partnere, bestyrelsesmedlemmer og advisory board, og vi ville ikke kunne have gjort det uden nogen af dem. Vi vil derfor gerne sige et KÆMPE tak til Helge Sander, Peter Nørgaard, Mads Bille, Kristian Tvergaard, Michael Koch, Erik Sviatchenko, Mette E Thygesen (ALPI), Jens Poulsen (DK Company), Inge Nørgaard Sørensen (Vestjylland Forsikring) og Henrik Kjeldsen (Rationel) og ikke mindst Trygfonden for jeres støtte og hjælp.

Vi vil gerne takke for godt samarbejde og opbakning fra alle i det forgangne år. Vi ser frem til at mødes forhåbentligt lidt mere i det nye.

I alle ønskes en rigtig glædelig jul samt et godt nytår fra alle i FCM Samfund.