FORLØBSBESKRIVELSE
6 LÆRERIGE OPLÆGSMODULER
VIDEN OM TALENT
Talentet i fokus bygger op omkring ambitionen om at dyrke talentet ”uden for banen” og at alle har talenter. Formålet er dermed, via identificering og træning af talentet, at styrke unges forudsætninger for succes. De primære fokusområder er at opnå endnu mere energi i hverdagen, bidrage til en fælles fortælling om fordelene ved at se indad, samt tillære nye kompetencer som styrker vejen mod det gode liv. Visionen er, at alle deltagerne samt de som interesserer sig for fortællingen af forløbet, får et naturligt forhold til deres eget talent og lærer at identificere, anvende og styrke talentet løbende.
FORLØBET I PRAKSIS
Forløbet er både for dem som interesserer sig for sport og de som ikke gør. Talentforløbet er centreret omkring oplægsmodulerne, som hver for sig repræsenterer en vinkel på at identificerer, vedligeholde og udvikle talentet hos sig selv og inspirere andre til at gøre det samme. Efter hvert oplægsmodul vil der således være nogle selvstændige opgaver, eventuelt suppleret med løbende events. Udvalgte undervisere fungerer som fælles manager for samtlige deltagere, som derfor vil have mulighed for at stille spørgsmål før, under og efter oplægsmodulerne jf. et standardiseret selvevalueringsdesign.
SELVEVALUERINGSDESIGN
Selvevalueringsdesignet har et standartelement og et modulelement som gennemføres efter hvert oplægsmodul. Standartelementet afdækker og afklarer de fundamentale forudsætninger for at optimere performance, og modulelementerne afdækker og afklarer specifikt omkring det kompetencespecifikke emner. Selvevalueringsprogrammet vil, efter hver evaluering, foreslå delmål mhp. at optimere ens performance på det fundamentale niveau og på det kompetencespecifikke niveau. Selvevalueringsprogrammet afsluttes med et afrundingselement som medtager samtlige data fra hele evalueringsperioden. Hele forløbet afsluttes således med et individuelt screeningsresultat, kombineret med en ny målsætning om at opnå ens bedste potentiale for personlig succes.
LØBENDE EVENTS OG HJEMMEKAMPE
Du kan tilmelde dig løbende events som tager afsæt i samfundsrelevante samtidselementer. Events vil indeholde sammenhold, præstationer og være forbundet med at give tilbage til samfundet. De løbende events koordineres mellem FCM Samfund og Ikast brande kommunes Ungdomsråd. Derudover vil der løbende blive inviteret til FCM hjemmekampe med medlemsfordele, så man kan deltage i hele regionens rejse om at dyrke drømmen i professionel fodbold.
HFL APP
Som del af forløbet, opfordres du også til at støtte op om vores tilknytning til EFDN, et europæisk fodbold netværk som har fokus på udvikling af talentet uden for banen. Appen tæller den distance du tilbagelægger enten ved gang, løb eller cykel og omdanner det til point som først angives i din egen profil og derefter indgår i FCM Samfunds totale score på national og international plan for skridttælling.
UNDERVISNINGSBEVIS
Foruden screeningsresultat og HFL resultat, afsluttes undervisningsforløbet også med et undervisningsbevis og diplom. Undervisningsbeviset beskriver hvilke elementer som der har været undervist i og diplomet kan bruges til, at bevise du har gennemført forløbet ved FCM Samfund.
SEGMENTER
En af klassens ukronede ledere som med fordel kan bidrage af at se indad og som med fordel kan bidrage klassen med sin uformelle position i klassen til at styrke trivsel. En person som udviser særlige sociale egenskaber som med fordel kan styrkes.
Personen som holder sig meget for sig selv og som måske med fordel kunne udvikle sig inden for sine passioner endnu mere. En person som med fordel kan træde mere i karakter og bruge sin selvstændige tankegang målrettet.
Personen som går op i gode karakterer og som måske stræber så meget efter karaktererne, at processerne og forventningerne i tider kan virke tungere end de bør. En person som udviser analytiske eller strategiske evner. En person som udviser selvdisciplin
Personen som ikke er bange for at gøre opmærksom på sig selv og som benytter ironi til at udtrykke sig i klassen. En person som udviser gode refleksionsevne. En person som demonstrerer evnen til at tale dynamisk.
Personen som udmærker sig eller bare nyder sport og som med fordel kan udvikle sig gennem sin sportslige tilgang. En person som udviser interesse for sport og fysisk aktivitet. Personen som trives i hold prægede eller individuelle discipliner
Personen som finder glæden i den digitale verden og som udtrykker sig i computersproget. En person som finder spil interessante.
Personen som går op i detaljerne og/eller som måske interesserer sig for teknik. En person som synes det er spændende at skabe noget konkret. En person som er meget selvstændig.
Personen som holder af at udfordre sig selv og udtrykke sig selv i det abstrakte. En person som synes det er spændende at skabe noget abstrakt. En person som mærker efter i sig selv.
Oplægsmodulerne
Her kan du læse om oplægsmodulerne, samt information om bustider og øvrige relevante oplysninger.

UDTAGELSE TIL TALENTFORLØB
Talentforløbsdeltager i talentforløbet er en videreudvikling, som forløber simultant med oplægsmodulerne. Hovedformålet med TFD er at opnå succes, via gensidig repræsentation og en ambitiøs udviklingsplan, målrettet en specifik drøm. Kriterieret for at blive optaget er, at man undervejs i oplægsmodulerne får afklaret sit talent og at det matcher et konkret mål. Det gensidige krav som danner grundlag for samarbejdet mellem TFD og FCM Samfund er, at begge parter støtter op om det gensidige ansvar i rejsen mod målet og at TFD varetager en konkret rolle i FCM Samfunds organisation. Talentforløbsdeltager er kun for de som vil forsøge at afprøve deres talent endnu mere med FCM Samfund.

ANSØGNINGSFORMULAR
Kontaktpersoner


Vi samarbejder med

