Til tonerne af glad julemusik pakkede de mange frivillige alt, der skal bruges til fodboldtræning: T-shirts, shorts, benskinner, sweatshirts, fodbolde, håndklæder, en godtepose og anvisningen på at udløse et års kontingent i den lokale fodboldklub. Fodboldkontingentet er et tiltag, som FCM Samfund samarbejder med DGI om. Hver ting samlet i en sportstaske til de børn, der er blevet søgt julegavehjælp til.

– Vi er meget taknemmelige for, at frivillige fra Tab & Vind byder ind med at hjælpe med at pakke de over 150 gaver, så hver modtager får de helt rigtige størrelser i fodboldudstyr, siger projektleder i FCM Samfund, Berit Schultz Thynebjerg.

Vigtigt at føle sig værdsat

– Det er en super hyggelig formiddag sammen med alle de øvrige. Og så går indsatsen til et rigtig godt formål, så jeg bruger hellere gerne en søndag formiddag på det, siger Tove Papsø Pedersen, der personligt kender et barn i Brande, som i fjor modtog julegave fra FCM Samfund.

– Han følte sig værdsat. Og det er en enorm vigtig og god følelse for alle børn. Det giver så meget mening for mig at være en del af, uddyber hun.

Ligastjerne deler ud

I det hele taget giver opbakningen fra de lokale partnere i FCM Samfund, ALPI, DK Company, Rationel og Vestjylland Forsikring, fundamentet til de 157 julegavetasker. Derudover har Nike og Sportsmaster doneret tøj og udstyr til gaverne, mens også målpenge fra FCM's Superliga-spillere og private donationer også indgår i projektet.

– Julegaverne bliver leveret til de mange børn i regionen på torsdag. Rigtig mange af ligaspillerne og trænerne fra ligatruppen har sagt ja til at hjælpe os på torsdag, men også mange i administrationen tog en tørn med at sørge for at dele gaverne ud personligt til alle børnene, siger Berit Schultz Thynebjerg.