”Vi har skabt en succesfuld model. Det ser eksperterne, også i udlandet og kontakter os. Men vi vil gerne i første omgang prioritere at udbrede vores koncept til at hjælpe unge i hele Region Midt- og Vestjylland,” fastslår CEO i FCM Samfund, Preben Rokkjær.

Trods stor interesse fra fodboldklubber i hele Europa vælger FCM Samfund derfor at hjælpe regionens egne udfordrede unge tilbage i job og uddannelse. Derfor fordobler organisationen sin størrelse ved at åbne kontor i yderligere tre midtjyske kommuner. Målet er inden 2025 at kunne tilbyde hjælp til udsatte unge i alle regionens ti kommuner.

På besøg i PSV Eindhoven

”Vi oplever stor international interesse efter vi præsenterede vores arbejde for European Football for Development Network (EFDN). Der var ligefrem kø ved vores oplægsholdere og siden er vi blevet kimet ned. Kort tid efter blev vi inviteret til PSV Eindhoven for at fortælle om vores metoder. Vi har også lige haft besøg af den norske forening for fodbold-CSR, der repræsenterer de 27 største klubber. Hvis vores mål var at tjene penge, ville vi hurtigt kunne lave franchise i hele Europa. Men vores mål er at give tilbage til det samfund, som vi er skabt af. Så vi prioriterer at ekspandere i vores egen region først,” fortsætter Preben Rokkjær.

FCM Samfund findes i dag i Herning, Ikast-Brande og Holstebro Kommune. Organisationen planlægger inden nytår at åbne afdelinger i Thisted, Morsø og Ringkøbing Kommune. Det sker i samarbejde med kommunernes lokale unge-indsatser og lokale fodboldklubber. Indsatsen er støttet af Trygfonden, men målet er at blive selvfinansierende senest 2025. Derefter skal midlerne fra fonden bruges til udvikling og international formidling af metoder og resultater fra arbejdet med at få de unge på ret køl.