EFDN – European Football for Development Network – afholdte den 19. og 20. november 2019 deres konference med flere topklubber i Barcelona. Fodbold er mere end spillet på banen. Det handler også om livet udenfor kridtstregerne, og det handler om at bruge fodbolden til at gøre en forskel. Et arbejde, der har været kæmpe stort i flere europæiske lande i flere år – blandt andet i England hvor en af de førende klubber er Brentford FC, der er søsterklub til FC Midtjylland.

Alle var repræsenteret, og FCM Samfund var repræsenteret af Berit S. Thynebjerg og Michael Koch, der havde taget vejen fra Danmark til Barcelona for at få inspiration fra andre projekter, men også for at styrke relationerne til de andre klubber. Og så var FCM Samfund med i opløbet om en pris – "More Than Football Award", hvor vi var indstillet med projektet Tab & Vind.

var med til målstregen

– Vi var med meget langt, men desværre blev vi ikke udvalgt til at være blandt de sidste fire klubber, men vi er meget stolte over, at projektet nåede så langt. Det er første gang, prisen uddeles, så vi er på den igen næste år, siger Michael Koch, der fuldt anerkender, at prisen gik til Shakhtar Donetsk fra Ukraine med et projekt til de krigsramte områder i landet.

Fuldt fortjent og stort tillykke fra FCM Samfund.

Vil dyrke relationerne

– EFDN og arbejdet med social ansvarlighed handler også om at danne relationer. I Barcelona mødte vi vores engelske venner fra Brentford FC, der er en af de førende klubber i Europa på dette område. Vi har meget at lære af hinanden, siger Michael Koch og fortsætter:

– Selvom vi er ret nye, så er vi med langt fremme, og vi har nogle virkelig fantastiske projekter, som de store klubber kigger beundrende på.

På billedet ses fra højre: Tomas Abreu, Michael Koch, Berit S. Thynebjerg, Lee Doyle og Luke Skelhorn.