The European Football for Development Network (EFDN) har nomineret FC Midtjyllands indsats for at hjælpe udfordrede unge tilbage til job og uddannelse, FCM Samfund, til den europæiske pris More than Football Award 2023. 

FCM Samfund er nomineret til prisen More than Football Award 2023 sammen med kendte klubber som KRC Genk og FC Twente. Prisen uddeles på conference 20th EFDN 'Making Football Matter' I Athen I November.

”Vi er meget stolte af at være nomineret til så flot en pris i europæisk skala – og liga med så kendte klubber. Vi oplever kæmpe interesse for vores indsats for at hjælpe lokale unge, der er gået i stå eller havnet steder, hvor de ikke har det godt. Over halvdelen af dem kommer tilbage i god gænge,” fortæller en glad CEO i FCM Samfund, Preben Rokkjær. Han fortsætter:

”Vi har også lige haft besøg af den norske forening for fodbold-CSR, der repræsenterer Norges 27 største klubber. Men nu vil vi prioritere at bruge vores kræfter i vores egen region. Vi planlægger at åbne afdeling i alle ti kommuner i Region Midt- og Vestjylland inden 2025.”

 

I netværk med Barcelona, Juventus og Chelsea

Prisen More than Football Award 2023 uddeles af den europæiske forening for fodboldklubbers sociale indsats, The European Football for Development Network (EFDN). Netværket har mere end 150 klubber i 32 lande, bl.a. topklubber som FC Barcelona, Juventus F.C. og Chelsea F.C.

I netværket deles viden om fodboldklubbers sociale engagement. En opgave som flere og flere klubber arbejder ansvarligt med. I EFDN har man fokus på, hvordan interessen for fodbold – og dennes unikke sociale power - kan bruges til sociale tiltag i lokalsamfund, som klubberne er udsprunget af. Medlemsklubbernes innovative samfundsengagement gør en forskel for mere end en million mennesker af hvert år, ifølge EFDN’s opgørelser.