Julegaver

Med julegaveprojektet ønsker FCM Samfund at give økonomisk trængte familier den hjælpende hånd, der skal give børnene muligheden for at blive en del af en forening – og derved en del af de sunde, livgivende fællesskaber, der er med til at fremme livskvaliteten for både børn og deres familier.

Formål

Alle har ret til at være en del af et fællesskab. Alle skal være en del af et hold.

Hvorfor?

Der ligger en stor identitetsfølelse i at være en del af et hold, og vi tror på, at vi ved at være sammen som mennesker udvikler os.

At være økonomisk trængt kan betyde, at man vælger foreningslivet og sporten – og derved fællesskaberne og det sunde alternativ – fra. Vi ønsker, at børnene skal ud i foreningerne. De skal ud og dyrke idræt og spille fodbold med deres kammerater. Fællesskab, sociale aktiviteter og muligheden for at se rollemodeller og selv at være rollemodel har vist sig at have betydning for børn og unges trivsel og mod på at komme videre i livet og i uddannelse og job.

Børnene skal i centrum og ind i trygge rammer, hvor de kan opbygge det netværk, der skal præge dem i fremtiden.

Hvordan?

Vi giver økonomisk trængte familier den hjælpende hånd, der skal give børnene muligheden for at blive en del af en forening – og derved en del af de sunde, livgivende fællesskaber, der er med til at fremme livskvaliteten for både børn og deres familier.

Mål

Målet er, at så mange som muligt bliver en del af en fodboldklub og derved får nye venner. Vi ønsker også, at familien bag bliver integreret i foreningslivet – måske som træner eller bare som en glad forælder.

Projektet i tal

65%
har fået nye venner
74%
har fået positive vaner
85%
er startet op i den lokale klub
Udtalelser
Det sammenhold, det giver at være FCM-fan sammen med andre ligesindede, har skabt nye venskaber på tværs af klasserne, og børnene har fået øjnene op for andre børn, som de normalt ikke ville opdage.
Lærer, der indstillede et barn til julegaver
Fantastisk og stor oplevelse for drengene, at der pludselig stod en fodboldspiller fra FC Midtjylland med julegaverne. Boldene er slidt op, og alle gaver i tasken er brugt rigtig meget.
Mor til to drenge, der fik julegaver
Marcus synes det er mega sejt at være sammen med vennerne og være med på moden. Det betyder meget, når man er 10 år. Det betyder også meget for min datter, at hendes dreng er smart og pænt klædt på.
Mormor til Marcus, der er 10 år
)
)
)
)
)
)
)
)

Kontakt

Allan Christiansen
Projektleder
+45 25 60 00 10